Pliantele reprezinta in continuare o forma puternica de promovare

Share Button

Avand in vedere ca metodele de promovare au evoluat extrem de mult in ultimii ani, am putea sa ne gandim ca toata lumea a renuntat la promovarea prin metodele clasice si foloseste doar puterea internetului pentru a-si face cunoscuta afacerea. Dar, nu este tocmai asa. Foarte multe companii apeleaza in continuare la metodele clasice de promovare, cum sunt flyerele, pliantele, mapele si alte obiecte promotionale bine cunoscute. Tocmai din acest motiv, am ales ca in articolul de azi sa iti reimprospatam putin memoria si sa vorbim despre promovarea afacerii prin pliante.

Pliantul reprezinta una dintre metodele clasice de promovare ale unui serviciu sau produs care si-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului. Chiar daca de foarte multe ori avem tendinta de a vedea pliantul ca pe o cheltuiala in plus, in esenta acesta reprezinta una dintre cele mai bune investitii pe care putem sa le facem in vederea obtinerii unor rezultate in urma unei campanii de marketing.

Pliantele nu reprezinta o investitie financiara atat de mare si de importanta, spre deosebire de campaniile de marketing online, care de cele mai multe ori constrang financiar destul de mult. Accesibilitatea acestor forme de publicitate traditionale se datoreaza faptului ca astazi sunt o multime de posibilitati de a apela la tipografii moderne, care utilizeaza tehnologii de ultima generatie si care permit o personalizare mult mai facila a produselor de papetarie.

Avantajele tipului de promovare cu ajutorul pliantelor sunt multiple, printre acestea numarandu-se si urmatoarele:

  • Pliantele sunt extrem de versatile – ai posibilitatea de a crea forme diferite de pliante de prezentare, extrem de atractive. Acestea pot iesi in evidenta chiar daca le intalnim la tot pasul.
  • Pot fi distribuite acolo unde oamenii au timp sa le citeasca: pe strada, in fata magazinului unde eficienta este maxima, in mijloacele de transport in comun, in avion sau tren, in salile de asteptare sau multe alte locuri in care oamenii au timp si pot parcurge cu atentie continutul unor pliante.
  • Pot fi adaugate cu usurinta in colete, produse vandute sau in reviste putand realiza astfel campanii de cross marketing intre branduri cu costuri reduse de livrare.
  • Spre deosebire de anunturile publicitare de pe internet, acestea raman, nu dispar la un click. Atunci cand ai in mana un pliant, cel mai probabil il citesti si apoi il arunci.
  • Pot fi extrem de utile. Daca ai primit sau gasit pliante cu informatii utile,  de cele mai multe ori le pastrezi pentru a stii unde sa ajungi, care este oferta, ce poti sa cumperi.
  • Poti tipari mii de pliante la costuri foarte avantajoase. Pliantele se pot dovedi foarte eficiente in ceea ce priveste cresterea notorietatii brandului, atingerea publicului tinta si transformarea potentialilor clienti in clienti fideli.

Este totusi important de mentionat faptul ca pentru a putea avea un impact major asupra consumatorilor, un pliant trebuie inainte de toate sa fie creat pe o hartie de calitate si sa aiba o dimensiune potrivita. In plus, alegerea unei imagini originale de asemenea poate contribui la impactul general al pliantului. Astfel ca, promovarea afacerii prin pliante ramane in continuare o metoda foarte eficienta si mai putin costisitoare. Achizitioneaza pliante profesionale de pe site-ul celor de la Agrafa Print si asigura-te ca afacerea ta este promovata cu succes.

Be Sociable, Share!