Cum sa incepi o lucrare de licenta

Cum sa incepi o lucrare de licenta?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai frecvente intrebari ale studentilor este: cum incep sa imi scriu disertatia? Daca aveti indoieli cu privire la aceasta abordare, cititi articolul potrivit, puteti arunca o privire la portofoliu LicentaDisertatie.ro. Noi, cei de la LicentaDisertatie, dorim sa va dam cateva “sfaturi” si sa va oferim o prima metodologie de programare, astfel incat sa evitati surprizele neplacute si sa fiti gata sa traiti acest moment delicat in liniste, fara sa va panicati inutil!

Stim la ce te gandesti: de cand esti boboc te gandesti la acest moment si in sfarsit ai ajuns cu adevarat acolo! Discutand disertatia in fata comisiei! Ce minunat!  Pastrati aceasta euforie intacta si tineti cont de sfaturile noastre. Prima intrebare este banala, dar, ca intotdeauna, serveste si este cea mai importanta: ce este o disertatie?

Ce este o lucrare de licenta?

O disertatie nu este altceva decat o lucrare sau un document creat si scris in intregime de catre student pe o tema de studiu convenita cu lectorul (sau conducatorul) de referinta. Alegerea temei porneste intotdeauna de la student si, dupa ce a fost transmisa indrumatorului, va fi aprofundata si argumentata cu realizarea unei disertatii care poate fi de doua tipuri

  • compilativa (cercetare de surse, citire si sinteza de surse etc.)
  • experimentala (o tema “nepublicata” aleasa impreuna cu indrumatorul)

Dupa ce a fost redactata, lucrarea de licenta este discutata in fata comisiei de examinare, care, dupa ce a ascultat disertatia studentului, il va declara absolvent cu drepturi depline.

Cum se scrie o lucrare de licenta

Aceasta este o intrebare foarte complexa, care necesita (si nu exista nicio indoiala in aceasta privinta!) cunoasterea tuturor partilor care alcatuiesc acest tip special de disertatie. Care sunt urmatoarele:

  • Introducerea tezei si rezumatul tezei;
  • Cuprinsul;
  • Corpul textului;
  • Concluzia;
  • Bibliografia si sitografia;

Evident, aceasta este o cartografiere generala: in acest articol, asa cum am anticipat deja, ne vom concentra asupra modului in care ne vom incepe calatoria si, in consecinta, lucrarea noastra.

Introducerea si modul de redactare a acesteia

Introducerea lucrarii este partea initiala a lucrarii si are rolul de a prezenta o imagine de ansamblu sumara a continutului si a subiectului abordat. Acesta este scopul primului pas. Adesea, in cursul unei lucrari de cercetare aprofundata, cum este o disertatie, suntem indemnati, aproape automat, sa facem aceeasi greseala: neglijam importanta introducerii si o lasam deoparte pentru ca ni se pare ca este cea mai usoara etapa a lucrarii, concentrandu-ne imediat pe primul capitol.

Ce punem in lucrare?

Simplu! Trebuie sa vorbim despre obiectivele disertatiei noastre! Trebuie sa explicam cu adevarat ce ne-am propus sa facem, ce intrebari dorim sa dezlegam si sa raspundem. Sa folosim cele mai eficiente metodologii: astfel, identificam doua tipuri de introducere.  Prima presupune un fel de rezumat organizat al paragrafelor lucrarii, in care veti prezenta continutul si apoi dezvoltarea subiectului.

Ne aflam inca intr-un stadiu embrionar al disertatiei, asa ca ganditi-va la el ca la un fel de “ghid de lectura pentru disertatie”. In cel de-al doilea tip de introducere, pe de alta parte, vorbiti in mod generic despre subiect, fara a intra in specificul corpului tezei. Puteti vorbi despre modul in care ati abordat subiectul general si de ce este important sa il abordati, dar fara a spune continutul capitolelor.

De ce este important ca oamenii sa invete?

Scoala prezinta elevilor o mare varietate de materii. De cele mai multe ori, un student se conecteaza cu anumite subiecte la un nivel profund. Fie ca este vorba despre o lucrare de cercetare sau un proiect de grup, ei au oportunitati de a-si explora interesele in continuare. Elevii iau in considerare ceea ce doresc sa fie cariera lor si isi dezvolta obiective pentru viitor. Cu sprijinul profesorilor, orice elev poate vedea ce este posibil si poate lucra pentru pasiunile lor.

Scolile sunt mai mult decat sali de clasa. Majoritatea ofera, de asemenea , sporturi , cluburi si alte activitati extracurriculare. Unele dintre acestea pot duce la burse, oferind studentilor acces la oportunitati mari pentru viitorul lor. Chiar daca un elev nu prospera intr-o clasa, poate gasi altceva la scoala lor care sa-l avantajeze.

Scoala poate deveni o sursa importanta de comunitate pentru multi elevi. Pentru unii, poate fi singurul loc in care simt ca pot fi ei insisi. Scoala poate servi si ca comunitate pentru parinti, deci aduce beneficii familiilor intregi. Pentru elevi, sa se simta ca apartin si ca fac parte din ceva mai mare decat ei insisi este foarte important. Se vor simti sprijiniti si incurajati si chiar si atunci cand parasesc scoala, se vor stradui sa gaseasca si sa construiasca comunitatea oriunde ar merge.

Nu este neobisnuit ca elevii sa puna la indoiala rostul oricarei teme date la scoala. „Cand o sa folosesc asta?” s-ar putea intreba. Desi este posibil sa nu utilizati o formula matematica specifica in viata de zi cu zi, procesul de invatare este ceea ce conteaza. Memorarea formulelor, analizarea unei literaturi si angajarea in discutii civile antreneaza creierul. In viitor, atunci cand trebuie sa inveti ceva nou, antrenamentul va incepe.

0 Shares
You May Also Like