Cum sa depanam ecranul negru de pe smartphone ?

Share Button

Cum sa depanam ecranul negru de pe smartphone ?
Ai probleme cu senzorul foto de pe smartphone-ul tau? Nu mai poti sa faci poze? Cand dai click pe aplicatia camerei pentru a face o poza, iti apare un ecran negru? Vrei reparatii telefoane? Intra pe Service-Gsm.ro.

Asta nu este o problema comuna pentru smartphone-uri si poate fi destul de frustranta. De obicei, atunci cand se intampla acest lucru, telefonul tau nu va mai fi capabil sa faca poze si nici sa inregistreze continut video (video-clipuri). Acest articol va incerca sa-ti dea cateva idei, despre cum poti depana acest bug, care ar fi cauzele posibile si ce poti face pentru a le evita.

Black-screen-ul (ecranul negru) din aplicatiile foto de pe smartphone, poate fi un bug foarte greu de reparat. Daca problema este in directa legatura cu softul telefonului, sunt sanse foarte mari sa o poti repara. Cu toate astea, exista doar 50-60% sanse sa poti repara acest bug astfel, pentru ca in celelalte cazuri problema respectiva are radacini hardware, ceea ce este mult mai grav.

Inchide si porneste din nou telefonul.

Apasa pe butonul de power pentru 10-15 secunde si lasa-l sa se inchida. Mai asteapta cateva secunde si porneste-l din nou. Aceasta metoda este practic un fel de resetare a softului si in foarte multe cazuri iti poate rezolva problema. De asemenea, metoda poate fi folosita si pentru indepartarea altor bug-uri (telefon blocat, aplicatii care nu mai raspund la comenzi, supraincalzire, performante scazute, etc.).

Scoate-i bateria.

Daca nici asa problema nu s-a rezolvat, incearca metoda bateriei. Scoate bateria/acumulatorul telefonului, lasa-l cateva minute asa si introdu bateria la loc.

Desigur, aceasta optiune este valabila numai pe telefoanele care au baterii detasabile. Daca ai un telefon caruia nu i se poate scoate/inlocui acumulatorul, aceasta metoda nu va functiona pentru tine si trebuie sa treci la pasul urmator.

Dezinstaleaza orice program 3rd party de manipulare a senzorului foto.

Poate ca nu-ti aduci aminte, dar este foarte posibil sa fi instalat in trecut anumite aplicatii care pot folosi camera foto, in diferite scopuri (executarea fotografiilor, editarea lor, introducerea de efecte, etc.).

Astfel de aplicatii au darul sa afecteze functionarea standard a aplicatiei foto de la producator si pot aduce bug-uri nedorite care vor intrerupe functionarea corecta a camerei foto sau a aplicatiei principale pentru camera.

Dezinstaleaza orice astfel de aplicatie si vezi daca problema s-a rezolvat. Iti sugeram ca pe viitor sa nu mai instalezi astfel de aplicatii, dar daca totusi vrei sa o faci, asigura-te ca aplicatiile sunt compatibile 100% cu sistemul de operare instalat pe telefonul tau, dar si cu modelul telefonului respectiv. Dupa ce ai dezinstalat toate aplicatiile 3rd party ce iti pot afecta camera, intra din nou in aplicatia standard de la producator si vezi daca functioneaza.

Daca nici asa nu merge camera foto, atunci este foarte probabil sa ai nevoie de o resetare totala a softului de pe telefon (soft reset sau chiar hard reset). Resetarea ar trebui sa aduca senzorul foto la setarile initiale din fabrica.

Be Sociable, Share!