Cei cativa pasi de urmat pentru a construi o casa

Cei cativa pasi de urmat pentru a construi o casa

0 Shares
0
0
0

Nimeni nu spune ca este usor. Dar daca ai in minte toti acesti pasi, totul se va derula cu bine.Exista mai multi pasi de urmat pentru a construi o casa si, asa cum se spune popular, nu puteti incepe casa cu un  acoperis, dar exista o ordine logica de a face lucrurile. Va explicam aceasta comanda de mai jos:

Pasi de urmat pentru a construi o casa

1 Alegerea terenului

Nu toate terenurile sunt potrivite pentru constructii, un topograf este de obicei responsabil de a spune daca un teren este potrivit pentru a construi pe el.

2 Curatarea si aplatizarea terenului

In acest pas, copacii, buruienile, pietrele si alte obstacole care pot impiedica constructia, sunt eliminate.

3 Excavare

Odata ce solul este curatat, trebuie sa sapati gaura in care vor merge fundatiile. Daca este necesar, spatiul va fi lasat pentru subsol, garaj si asa mai departe.

4 Fundatia

Fundatia este partea cladirii care este ingropata si sustine intreaga constructie. Exista mai multe tipuri de fundatii si alegerea unuia sau altuia depinde de tipul de sol si de clima. Fundatiile sunt nivelate astfel incat casa sa fie dreapta.

5 Turnatorie

Fundatia este peretele pe care se sprijina primul etaj. Un material de impermeabilizare este aplicat pe peretii fundatiei pentru a minimiza acumularea de apa.

6 Scheletul casei- conceperea

Podelele, peretii si tavanele sunt construite. Ceea ce este cunoscut sub numele de cochilia casei. Usile si ferestrele exterioare sunt, de asemenea, instalate.

7 Instalatii sanitare complete, electrice si de aer conditionat

Odata ce carcasa este terminata, contractorii electrici si sanitari incep sa introduca tevile si firele prin peretii interiori, tavane si podele.

Sunt instalate linii de canalizare si retele de ventilatie, precum si linii de alimentare cu apa. Cazile de baie si unitatile de dus dintr-o singura bucata sunt lansate in acest moment.

8 Instalarea izolatiei- un pas important

Izolatia face din casa un loc confortabil de locuit, deoarece creeaza un climat interior mai placut. Majoritatea caselor sunt izolate pe toti peretii exteriori, precum si pe mansarda si plantele care sunt situate deasupra subsolurilor.

9 Finisaje- alegerea corecta

Se realizeaza finisaje interioare si exterioare. De exemplu, sunt instalate usi interioare, plinte, invelitori de usi, rame de ferestre, muluri, balustrade pentru scari si alte elemente decorative.

10 Incetarea activitatii- finalizarea lucrarii

Toti cei implicati in constructie se intalnesc pentru a verifica daca casa este in stare perfecta si respecta toate reglementarile.

Desi pasii de urmat pentru a construi o casa sunt numarati rapid, in practica procesul dureaza mult mai mult. Pentru inceput este important sa gasesti si vata bazaltica potrivita pentru casa ta.

  • Cunoasteti-va garantiile

Intrebati constructorul sau arhitectul daca garantiile de constructie sunt atribuite lucrarii sau numelui dvs.

Daca decideti sa vindeti in orice moment, acestea nu vor fi valabile daca sunt pe numele dvs. Cere garantia generala, precum si fiecare dispozitiv care a fost instalat pentru a evita intermediarii si pentru a avea control deplin asupra casei dvs. Amintiti-va, o garantie completa pe o constructie este o pace de spirit a patrimoniului dumneavoastra.

Cum au aparut hidroizolatiile?

In antichitate oamenii u folosit o emulsie de bitum cu turbarele pentru a sigila barcile primate, aplicata in lemn si alte materiale folosite. Prin urmare, barcile au devenit impermeabile si mai fiabile in conditiile dure cu care se confruntau transporturile pe apa, permitand civilizatiei sa foloseasca mai eficient cursurile de apa decat inainte.

In Egiptul Antic (in jurul anului 3600 i.Hr.), egiptenii au construit acolo primele cladiri monolitice si Marea Piramida din Giza, care ramane cea mai mare constructie de zidarie artificiala din lume. Acest important Monument a fost construit folosind tehnici de hidroizolatie si dovada a venit atunci cand arheologii au expus folosirea unei emulsii de bitum care a fost aplicata in straturi cu fibre de stuf uscat aplicate in straturi incrucisate pe blocurile de fundatie de calcar. Cand Piramida a fost deschisa in 1800, mormintele erau uscate si toata structura interioara era intacta chiar si cu inundatiile anuale ale Nilului care inconjura piramida.

Te-ai intrebat vreodata de cat timp exista impermeabilizarea? In mod uimitor, a facut parte din constructia de locuinte umane de peste 13.000 de ani, vazut de un numar de oameni drept al treilea cel mai vechi comert, dupa doar tamplarie si zidarie. A aparut din dorinta de a ne proteja adaposturile de elemente si, deloc surprinzator, a cunoscut imbunatatiri vaste de-a lungul veacurilor.

Revolutia agrara a inregistrat o scadere a grupurilor mici de vanatori-culegatori, deoarece multi formau unitati sociale mai mari si „ramasesera pe loc” in locatii mai permanente. Acest lucru a dus la o forma mai productiva de agricultura si la excesul de cereale din recoltele care trebuiau depozitate si protejate de umiditate. Hidroizolarea a fost necesara pentru a preveni stricarea produselor.

Revolutia neolitica, cateva mii de ani mai tarziu, a vazut cresterea transportului pe apa pentru a permite explorarea, pescuitul si comertul. Barcile primitive au fost sigilate cu emulsie de bitum de pe suprafata mlastinilor, asigurandu-se ca sunt impermeabile.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like