Ce trebuie sa faci atunci cand iti scapi telefonul in apa?

Share Button

Telefoanele mobile sunt dispozitivele fara de care viata noastra ar fi un chin in zilele noastre, iar aceasta afirmatie cu siguranta are la baza importante argumente.

Telefoanele mobile pot sa fie folosite in zilele noastre pentru a comunica cu cei dragi, pentru a socializa cu prietenii virtuali, insa pot sa fie folosite chiar si pe post de GPS, pot sa fie folosite pentru a viziona filme online, sau pentru a ne vedea cu cei dragi aflati la departare, datorita unor aplicatii precum Facebook Messenger de exemplu.

Ei bine, si pentru ca telefonul sa functioneze foarte mult timp fara probleme, trebuie ingrijit cat mai bine, si ferit cat mai mult posibil de apa, pentru ca desi cele mai noi smartphone-uri aparute pe piata, cum ar fi un model iPhone X sau cele mai noi modele Samsung sunt rezistente la apa, totusi, apa poate fi daunatoare, iar daca afecteaza anumite piese telefoane, acestea pot fi foarte serios afectate.

Trebuie insa mentionat si faptul ca se poate intampla totusi ca, din cauza unei mici neatentii, telefoanele sa intre in contact cu apa sau cu alte lichide, iar pentru ca acestea sa nu sufere anumite defectiuni, utilizatorii trebuie sa stie ce pasi trebuie sa urmeze.

In primul rand, un telefon care este scapat in apa, trebuie ca mai intai de toate sa fie scos cat mai rapid din apa, dupa care trebuie indepartata bateria acestuia cat mai rapid.

Acesta este primul si cel mai important pas, dupa care va trebui indepartata si cartela SIM a telefonului.

Odata efectuat acest prim pas, urmatorul pas ar fi acela de a pune telefonul la uscat, insa aici trebuie mentionat faptul ca uscarea nu trebuie fortata. Sunt multe persoane care isi scapa telefonul in apa, iar apoi incearca sa forteze uscarea acestuia, iar in acest sens folosesc uscatorul de par.

Altii isi pun telefonul pentru cateva zeci de secunde, sau un minut – doua la cuptorul cu microunde, pentru ca isi doresc sa forteze uscarea dispozitivului, insa aceasta decizie cu siguranta nu este una inspirata, pentru ca astfel sunt sanse mari ca telefonul sa fie si mai afectat.

Un alt amanunt interesant, este acela ca dispozitivul nu trebuie deschis, si nici nu trebuie pus la incarcat, pentru ca in acest fel, mai mult ca sigur toate circuitele interne vor avea foarte mult de suferit.

Sunt multi utilizatori care urmeaza alte trucuri, si isi tin telefonul intr-o punga cu orez, pentru ca se spune ca orezul ar face minini, insa cu siguranta acesta este doar un mit.

In cazul celor care isi lasa telefonul la uscat pentru o perioada de 24 de ore, iar apoi acesta nu functioneaza, cu siguranta cea mai buna solutie ar fi acela de a-l duce la service, iar specialistii de la un service gsm vor stii exact care este problema, si daca telefonul mai poate sa fie reparat.

Asadar, atunci cand telefonul este scapat in apa, nu trebuie pus la incarcat, ci trebuie lasat sa se usuce, iar daca nu functioneaza, trebuie dus cat mai rapid la service.

Be Sociable, Share!