Bijuteriile pentru Ziua Indragostitilor si istoricul acestora

0 Shares
0
0
0

Bijuteriile pentru Ziua Indragostitilor si istoricul acestora14 februarie este Ziua Indragostitilor! De Ziua Indragostitilor, cunoscuta si ca „Ziua Mondiala a Iubirii”, oamenii reflecta asupra iubirii unii pentru altii. Un eveniment special nu numai pentru proaspetii indragostiti, ci si pentru cuplurile de lunga durata.

Aceasta este ocazia perfecta pentru a face ca cei dragi sa devina fericiti si rasfatati. In mod traditional, unei femei i se da un buchet de trandafiri rosii de Ziua Indragostitilor. Un cadou frumos, dar efemer. Pentru o idee speciala de cadou de Ziua Indragostitilor, pentru o femeie sau un barbat, exista intodeauna o bijuterie stralucitoare sau cu un ceas nobil. Cele mai cautate sunt bratari barbati sau bratari femei.

Acestea sunt cadouri valoroase si in acelasi timp atemporale. O bratara romantica, un inel atemporal sau cercei frumosi pentru persoana iubita; toate acestea pot fi cadourile perfecte. Bijuteriile cu simboluri de dragoste sunt foarte populare. Bijuteriile precum bratarile, lanturile, inelele in forma de inima, pandantivele cu inima sau bijuteriile infinite ca simbol al dragostei infinite sunt forme populare pentru femei.

Pentru barbati, in schimb, sunt obisnuite ceasurile elegante sau bijuteriile din otel inoxidabil solid sau piele de inalta calitate. Oricine prefera un cadou personal, poate alege o bijuterie gravata. Se poate decora bijuteria persoanei dragi cu o dedicatie personala, cum ar fi o zicala sau o data speciala. Acesta va fi cu siguranta cel mai unic cadou. Dar nu numai bijuteriile pot fi gravate minunat, ci si ceasurile.

Nu numai partenerilor li se pot oferi cadouri in aceasta zi speciala, ci si prietenilor sau copiilor. Un mic cadou le va creste inima de zece ori mai mult. In magazinele online se pot gasi bijuterii perfecte pentru Ziua Indragostitilor! Persoana draga va fi fermecata!

O bratara este un articol de bijuterie purtat pe incheietura mainii. Bratara este formata din materiale flexibile precum zale din metal, perle, scoici, pietre pretioase, corn, os, dinti de animale sau panza, matase, piele, curele de cauciuc sau plastic. Bratara, de asemenea, a fost realizata initial din materiale dure, cum ar fi calcar, os  marmura, ardezie serpentina si argila; mai tarziu din metal si in forma de inel sau semi-inel.

Utilizarea bijuteriilor dateaza din zorii omenirii; Colierele si bratarile sub forma de lanturi simple, dar si cu mai multe zale sunt deja inca din epoca paleolitica. De la descoperirea posibilitatilor de prelucrare a cuprului si a bronzului, acestea au fost prelucrate in role, placi, margele, inele si discuri. Utilizarea materialelor organice, cum ar fi dintii de animale sau chihlimbarul, pe de alta parte, a scazut. Bratarile de corali sunt inca facute manual in Tibet.

Odata cu descoperirea prelucrarii metalelor in epoca bronzului, de la productia de sticla pana la dezvoltarea materialelor plastice, gama de materiale utilizate sa extins. Odata cu utilizarea materialelor pretioase, bijuteriile au devenit si un obiect valoros. Bratara, purtata sub forma de inele de argint, era uneori un mijloc de plata. Bratara a servit si ca scut de protectie la incheieturile vanatorilor si razboinicilor si ca protectie impotriva loviturilor de sabie.

Informatii utile si interesante despre aur

Cumparaturile pentru bijuterii din aur pot fi coplesitoare pentru cei care cauta astfel de bijuterii pentru prima data, dar cu putine cunostinte, puteti selecta cu incredere piesa perfecta. Cititi mai departe pentru a afla totul despre puritatea aurului, semnele de identificare si alegerea tipului potrivit de bijuterii din aur pentru dvs.

Principalele diferente in aur sunt culoarea si karate.  Culoarea este determinata de metalele suplimentare din aliajul de aur, iar puritatea karatelor este determinata de cat de mult aur este in aliaj.

Aurul de 24K este aur pur, dar este prea moale pentru a fi folosit in bijuterii.  Cand vorbim despre bijuterii din aur, de obicei ne referim la aliaje de aur cu diverse puritati.  Ar trebui sa luati in considerare o varietate de factori atunci cand decideti ce puritate a aurului este potrivita pentru dvs.

Karatele mai mici (cum ar fi 10K) au mai putin aur in aliajul metalic, dar tind sa fie mai accesibile si mai durabile.  Karatele mai mari (cum ar fi 18K) au un raport mai mare de aur in aliaj, dar sunt mai moi si mai scumpe.  Aurul de 14K este o cale de mijloc excelenta intre cele doua, motiv pentru care este atat de popular in bijuterii.

Cu toate acestea, nu va fie teama sa mergeti peste sau sub acel punct de referinta.  Pentru cei care doresc un aur bogat, cu aspect luxos, 18K este perfect pentru tine. Pentru cei care au un buget redus, 10K va livra aurul dorit la un pret mai mic.

Aceste inele arata diferenta vizuala dintre diferitele puritati de aur; din stanga, aur de 18K, aur de 14K si aur de 10K.

Unul dintre cele mai vechi aliaje de aur a fost inventat in Egiptul Antic  – un amestec 50/50 de aur si argint numit electrum.  Astazi, inca folosim argint in aliajele noastre de aur, cu adaugarea altor metale pentru a obtine anumite nuante.

0 Shares
You May Also Like