Avantajele castilor handsfree

Share Button

Avantajele castilor handsfreeCastile handsfree sunt accesorii telefoane care sunt folosite foarte des de catre cei care stiu ca este mult mai sanatos sa vorbeasca la telefonul mobil prin casti. In timp, aceste casti pentru telefoanele mobile au evoluat foarte mult.

Castile pot avea sau nu microfon, dar desigur ca se recomanda sa achizitionati casti cu microfon. Unde se amplaseaza aceste casti? Unele se pun peste urechi si le acopera in totalitate, altele se pun in interiorul urechilor externe. Se pot folosi la fel de bine nu doar pentru telefoane mobile, ci si pentru alte dispozitive electronice, cum ar fi casetofoanele.

Castile audio binauriculare sunt pentru auzul la ambele urechi, se mai numesc si casti stereo, pentru ca au doua canale de sunet diferite, unul pentru stanga si altul pentru dreapta. Castile mono, cele doar pentru un canal de sunet, adica un singur canal pentru ambele urechi, sau casti mono pentru o singura ureche. Foarte multe modele au un microfon in dreptul gurii.

Dar ne vom referi mai mult la castile handsfree de tip in-Ear. Aceste modele sunt mult mai performante, redau sunetul in mod mai fidel, si au butoane pentru detinerea controlului asupra muzicii si apelurilor. Pentru a preveni aparitia nodurilor, cablul este plat.

In general, castile sunt compatibile cu multe modele de telefoane, mai ales daca ne referim la o anumita marca, cum ar fi Samsung, castile se potrivesc si pentru Galaxy A3, Samsung Galaxy S III, Samsung Wave, etc.

Daca mai luam in calcul si casti cu doua drivere, woofer si tweeter, atunci sunetul este detaliat cu un bass mai mult peste medie. Castile sunt prevazute pentru a oferi protectie impotriva prafului sau reziduurilor cu sita de otel. Pentru convorbiri de durata lunga, microfoanele sunt de inalta fidelitate. Designul este si el important, atrage mult mai multi clienti daca este modern si ergonomic.

Daca ati folosit castile handsfree, veti recunoaste ca sunt foarte utile in convorbirile telefonice pentru a nu tine telefonul mobil in mana, atunci cand, de exemplu, sunteti la volan, si trebuie neaparat sa vorbiti la telefon, sau in oricare situatii cand este mai indicat sa nu folositi mainile, nu mai spunem ca este si mult mai sanatos, sa nu aveti telefonul mobil direct la ureche, pentru ca cercetarile medicale au demonstrat si sfatuiesc sa nu se foloseasca prea mult telefoanele mobile pentru ca radiatiile emise pot duce la cancer.

Atunci o solutie care ar trebui folosita de toata lumea sunt castile handsfree care nu sunt doar pentru placerea de a asculta muzica, ci si in scopul util de a vorbi la telefon.

In concluzie, acest tip de accesorii este inclus in orice pachet al oricarui telefon mobil, dar important este sa le si folositi. Castile handsfree sunt accesorii de top, cu foarte multe avantaje, deci orice posesor de smartphone trebuie sa cunoasca aceste avantaje, pentru ca nu sunt de neluat in seama. Daca pana nu demult, castile erau folosite doar pentru a asculta muzica, si doar tinerii le foloseau, in prezent din ce in ce mai multi posesori de telefoane mobile le folosesc si in convorbirile telefonice.

Be Sociable, Share!