Ai probleme cu touchscreen-ul?

Share Button

Ai probleme cu touchscreen-ul?
Este bine cunoscut faptul ca in ultimii ani telefoanele clasice cu butoane au fost inlocuite cu mare succes de telefoanele mobile inteligente cu ecran tactil.

Aceste telefoane cu touchscreen pe langa faptul ca au un aspect mult mai placut decat telefoanele clasice, sunt si mai avantajoase daca stam sa ne gandim, din mai multe puncte de vedere.

Cu siguranta, pentru o persoana care este invatata cu telefonul clasic cu butoane, pare ceva neobisnuit si greu de invatat sa utilizeze un astfel de telefon cu touchscreen si are nevoie de o perioada in care sa se acomodeze cu sensibilitatea ecranului.

Din momentul in care ai dobandit aceasta deprindere, cu siguranta o sa realizezi ca pe langa imaginile pe care le vezi pe ecran si care sunt de o calitate superioara, viteza ta de scriere o sa fie una considerabil mai mare, dar si navigarea printre aplicatii si optiuni o sa fie mult mai usoara.

De exemplu, un iPhone a fost gandit si mai apoi realizat tocmai pentru a fi cat mai prietenos cu utilizatorul, iar in continuare vom vorbi despre ecranul tactil al unui iPhone.

Desi aceste ecrane sunt mult mai placute ochiului, si au o multime de avantaje, ele sunt foarte sensibile la atingere iar din acest motiv se pot deteriora foare usor si destul de rapid. Touchscreen-ul se poate zgaria destul de usor indiferent de modelul de telefon pe care il detii, si cu siguranta nu suporta loviturile sau socurile.

De exemplu, loviturile si socurile in mod evident pot sa reduca mult din calitatea imaginii si sa sensibilizeze ecranul in momentul in care este atins, sau il pot strica direct. In aceste conditii nu ramane altceva de facut decat de cautat piese iPhone originale la cele mai avantajoase preturi, iar prima prima piesa componenta in cazul de fata este touchscreen-ul.

Desigur, sunt si modele de astfel de telefoane care au un touchscreen mai rezistent, cum ar fi Samsung Galaxy Xcover, Sony Ericsson Xperia Active sau Motorola Defy Mini. Aceste modele au fost supuse unor testari foarte dure de catre curiosi, si au trecut toate testele fara probleme, ele nefiind afectate de lovituri, de praf si nici macar de apa.

Ei bine, aceste telefoane sunt exceptii, pentru ca majoritatea telefoanelor, in special cele care sunt accesibile persoanelor care au doar venituri medii, sunt mult mai sensibile, iar din acest motiv, touchscreen-ul este o piesa la mare cautare.

Chiar si in cazul in care utilizatorul telefonului are o grija deosebita de dispozitiv pentru ca acesta sa nu se deteriorizeze, exista sanse ca sensibilitatea ecranului sa scada in timp, in special in cazul in care telefonul este folosit pentru diverse activitati.

Foarte multi utilizatori de exemplu sunt pasionati de jocurile pe telefon, care in momentul in care ai de asteptat undeva sunt o metoda placuta de a pierde timpul, dar in timp, datorita folosirii intr-un mod excesiv, touchscreen-ul poate sa aiba probleme. De exemplu sa nu mai reactioneze la fiecare atingere.

Din fericire aceasta problema nu este una grava, astfel ca nu esti nevoit sa achizitionezi un telefon nou doar din aceasta cauza. Sunt o multime de distribuitori care livreaza touchscreen-uri la preturi avantajoase pentru fiecare model de telefon.

Be Sociable, Share!